Domeinnaam

Dat hangt af van welke producten u gekozen heeft.

Wanneer u koos voor domeinnaam registratie dan zit u nog niet met uw naam op internet. Om op internet te zitten heeft u nog twee dingen nodig.

  • Een website
  • Een plaats waar uw website staat (hosting).

Hosting kunnen wij voor u verzorgen. MBS Designs and Hosting heeft een uitgebreid scala aan hosting paketten. Van kleine website tot een uitgebreide eigen server om online te gaan verkopen, wij hebben het allemaal.

Wanneer u registratie + hosting koos of een doorstuur service heeft gekozen, dan wordt uw naam en email doorgestuurd naar de website en het email adres dat u heeft opgegeven. In dit geval bent u zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van uw website

on donderdag mei 04 by Super User

Afhankelijk van de drukte bij de diverse registratie instanties duurt dit tussen 2 en 14 dagen nadat alle formaliteiten in orde zijn.

on donderdag mei 04 by Super User

Wanneer u denkt dat u meer recht heeft op de naam dan degene die de naam nu heeft geregistreerd kan u dit aanvechten in een juridische procedure. U kan ook proberen de huidige eigenaar trachten te overhalen de naam aan u door te verhuren.

on donderdag mei 04 by Super User

In principe kan iedereen een domeinaam registreren, elke domeinnaam kan echter slechts 1 maal geregistreerd worden. Wees er dus snel bij om uw gewenste naam vast te leggen voor iemand anders het doet.

Er zijn registrerende instanties die bijkomende voorwaarden stellen voor de registratie van een bepaalde extentie. Zo is bij een .eu bijvoorbeeld verplicht een adres in europa te hebben en bij zowat elke extentie is een werkend email adres verplicht.

Hoe ziet een domeinnaam eruit?
Een domeinnaam kan er zo uitzien zoals u zelf wil, mits u deze simpele regels in acht neemt.

  • Een domeinnaam mag enkel cijfers, letters en
    liggend streepje (-) bevatten.
  • Een domeinnaam mag niet beginnen met spatie of liggend streepje (-)
on donderdag mei 04 by Super User

Bij de registratie van een domeinnaam moet u uw gegevens opgegeven. Deze zijn vrij voor iedereen op te zoeken via de whois. Wellicht wenst u niet dat anderen uw gegevens kunnen opzoeken. Maak dan gebruik van onze Whois Beveiligde Registratie optie.

on donderdag mei 04 by Super User

U kan bovenin testen of de naam die u wenst nog vrij is.

on donderdag mei 04 by Super User

Een domeinnaam is een unieke naam die gebruikt wordt op het internet om een website aan te duiden. Aangezien elke domeinnaam slechts 1 website kan aanduiden is het belangrijk dat u snel uw bedrijfsnaam registreerd.

on donderdag mei 04 by Super User

Wanneer u uw bedrijf professioneel wilt laten overkomen op het internet is een eigen domeinnaam een must. Het toont uw zorg voor de afwerking van details, en vergroot uw imago van vakkundigheid bij uw (potentiƫle) klanten. Het laat u ook toe email te versturen en ontvangen onder uw eigen domeinnaam.

Tevens is het makkeelijk om als particulier te mailen onder uww eigen naam.

on donderdag mei 04 by Super User